Δελτίο Τύπου

               Δελτίο Τύπου

Μυτιλήνη, 19/09/2023

     Προβλήματα στην παράλληλη στήριξη                         μαθητών με ΕΕΑ

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο που αφορούν σε επιστολές γονέων προς το Υπουργείο Παιδείας για τα προβλήματα στην παράλληλη στήριξη μαθητών, η ΣΥΝ-εξέλιξη θέλει να διευκρινίσει ότι οι επιστολές αυτές δεν έχουν σταλεί από το σύλλογό μας.

Παρόλ’ αυτά, γνωρίζοντας πολύ καλά από τα μέλη μας τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο με τις γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ που οδηγούν τα παιδιά εκτός σχολείων γενικής αγωγής, όσο και με τις μειωμένες προσλήψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, έχουμε στείλει σχετική επιστολή στην Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Δόμνα Μιχαηλίδου από τις 21/07/2023. Σ’ αυτήν επισημαίνουμε τα προβλήματα και ταυτόχρονα υπογραμμίζουμε τη σπουδαιότητα του θεσμού της παράλληλης στήριξης βάσει επιστημονικών τοποθετήσεων, της σύγχρονης παγκόσμιας πρακτικής αλλά και της έως σήμερα εμπειρίας μας. Πρόκειται για έναν θεσμό που δημιουργήθηκε για να υπηρετεί τη γενικότερη αρχή της συμπερίληψης των παιδιών με ΕΕΑ στα σχολεία γενικής και μόνο έτσι θα καταφέρουμε να οδηγηθούμε σε μια κοινωνία πραγματικής ισότητας, αγάπης και αποδοχής, χωρίς αποκλεισμούς και… δολοφονίες όπως αυτή του Αντώνη! 

Δυστυχώς, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μας έφερε αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα, όπου διαφαίνεται ότι ο θεσμός της παράλληλης στήριξης οδεύει προς κατάργηση. Οι φωνές διαμαρτυρίας ανά την Ελλάδα είναι χιλιάδες. Κάνουμε έκκληση προς το Υπουργείο Παιδείας κι ελπίζουμε να εισακουστούμε:    

        Μην αποκλείετε τα παιδιά μας!

             Αφήστε τα να ‘ανθίσουν’!