
Ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου διοργάνωσε το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 10:00 το πρωί , στο Ξενοδοχείο Ζαΐρα σε μια εκδήλωση για τη θεραπευτική ιππασία και τον ρόλο της στην αναπηρία.
Ιδιαίτερα σημαντική έιχε η παρουσία γονέων και θεραπευτών με στόχο την ακόμη καλύτερη στήριξη των παιδιών στο πλαίσιο των θεραπειών τους.
Η εκδηλωση- ενημερωση που διοργανώθηκε απο τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου για την θεραπευτική ιππασία.
Η κ. Μαρία Λίγκα , φυσιοθεραπεύτρια από τις Σέρρες με εξειδίκευση στην θεραπευτική ιππασία καθήλωσε το κοινό με την αμεσότητά της, την πολύχρονη εμπειρία της και την άνευ όρων αγάπη της στα παιδιά και στα άλογα.
Η προβολή σχετικών βίντεο με την εξαιρετική βελτίωση πασχόντων με σκλήρυνση κατά πλάκας ή άλλες δυσκολίες ήταν ο καταλληλότερος τρόπος για να αναγνωριστούν τα οφέλη της θεραπευτικής ιππασίας.
Στη συνέχεια έγινε η γνωριμία με τα άλογα στο κτήμα του Ζαΐρα .
Πολλοί οι συμμετέχοντες για μια μικρή βόλτα με το άλογο.
Ενθουσιασμένοι περιέγραφαν την όμορφη εμπειρία τους!
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Νίκο Σπανό για την πρωτοβουλία του, τον κ.Μανώλη Τζανέτο και την κ.Άννα Μούκα για την εξαιρετική φιλοξενία, τον Δήμαρχο Μυτιλήνης κ.Παναγ.Χριστόφα για το μεγάλο ενδιαφέρον του, όλους τους θεραπευτές- ειδικούς που παρακολούθησαν την εκδήλωση, όλους τους παρευρισκόμενους και φυσικά την κ.Μαρία Λίγκα που έγινε για όλους ένα φωτεινό παράδειγμα προσφοράς στον άνθρωπο και αφοσίωσης σε ένα όραμα.
Ευχή μας να έχουμε ένα Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας στο νησί μας όπως το αντίστοιχο των Σερρών.





